Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Найденов: Чух дъщеря си преди четири дни, не беше притеснена

Снимка: EPA/BGNES

"За последен път се чух с дъщеря ми преди четири дни". Това каза в предаването "12+3" на Хоризонт Павел Найденов - баща на Илия Павлов и на убитата в САЩ вчера Славка Найденова. Разговорът, който са провели е бил нормален и Найденов не е усетил притеснение. Попитан за вероятните причини за случилото се, Найденов каза, че заподозряната Наталия Уйлсън може да е приела някаква поръчка за пари, или "има други интереси". Найденов каза още, че не познава заподозряната, но уточни, че тя е жена на бащата на детето на Славка Найденова, което също беше намерено мъртво.
Найденов разказа, че сегашният съпруг на Славка - Филип Николов се е прибрал от работа когато е намерил разстреляни съпругата си и нейното дете. 
Найденов допълни, че Лестър Уилсън - бившият съпруг на дъщеря му се е оженил за Наталия Уйлсън след развода си със Славка. Той добави, че са били в добри взаимоотношения и след раздялата. По повод бизнеса на дъщеря му, Павел Найденов уточни, че тя е ландшафтен инженер, има две къщи, които дава под наем и кредит, който обслужва.

Росица Пенева, приятелка на убитата Славка Найденова, заяви за "Хоризонт", че Славка не е споделяла за никакви заплахи по времето, когато е била при нея в САЩ: "живяхме много спокойно, мога да кажа даже и весело, беше много добро прекарването ми там. Изумена съм от това, което се случи". Пенева каза, че познава задочно заподозряната Наталия Уйлсън и че познава лично бившия съпруг на Славка - Лестър Уйлсън - "Той проявяваше грижа за детето, взимаше го и го водеше на училище, на клас по драма и на скаутски упражнения." Пенева каза още, че доколкото знае Славка също не се е познавала лично с Наталия Уйлсън и че "само е чувала за нея".
Тя уточни: "Доколкото знам от думи, които Славка е споделяла с мен, Наталия Уйлсън се е познавала с обкръжанието на Дарина Павлова и може би това е начинът, по който са се срещнали с Лестър Уйлсън преди време". Пенева каза, че не знае дали Дарина и Наталия са лични познати или се познават чрез семейството, което се грижи за дома й. 

Росица Пенева каза, че не допуска случилото се да е битова драма и че според нея в случая не става дума за ревност. Пенева допълни, че Славка Найденова е живяла изключително скромно, в съвсем скромна къща. Пенева каза още, че Славка има общ бизнес с недвижими имоти с бившия й съпруг Уйлсън. Тя допълни, че в момента бизнесът им не е вървял добре и Славка в последната година е имала големи финансови притеснения и дори бизнесът й е бил на загуба. Пенева каза, че е имало " нещо като завещание от покойния й брат Илия Павлов -определена сума, която получаваше ежемесечно, но тези пари от май месец 2009г. не ги получаваше редовно." Според Пенева Славка Найденова не е поддържала никакви отношения през последните години с Дарина Павлова.
Росица Пенева допълни, че Найденова е имала и малък бизнес с недвижими имоти и в България.

/Л.Ц./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна