Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментари за представянето на Кристалина Георгиева

Снимка: BGNES

Това, което се случи е обичайна процедура. Това каза в предаването "Преди всички" анализаторът Момчил Баджаков. Според него тепърва предстои изграждането на Европейския съюз. Оттук нататък има огромни проблеми и пред нас и пред самия ЕС след приемането на Лисабонския договор.

Той допълни, че самият начин, по който се избира ЕК също показва ранният етап на който е развитието на самия ЕС. По повод избора на Георгиева Баджаков каза, че "от едната крайност-да предложим най-лошото, стигнахме до друга крайност- да предложим нещо прекалено добро". Той каза още, че развитието на казуса "български еврокомисар" е показал, че все повече външната политика ще се свързва с вътрешната.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев повтори факта, че до положителна оценка за представянето на Кристалина Георгиева комисията е стигнала само за няколко минути. Мнението на координаторите е абсолютно единодушно, допълни Ковачев. "Убеден съм, че оценката на г-жа Георгиева е най-добрата от всички във външния ресор", каза още евродепутатът. По повод нагласите за гласуването на целия състав на Европейската комисия /ЕК/, Ковачев каза, че целият състав иска да има работеща комисия, така (е едва ли ще има големи проблеми при утвърждаването на комисията. Според Ковачев на 9-и февруари ще има работеща комисия.

/Л.Ц./

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени