Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" отстрани "Лийдс" за Купата

 

Елитният "Тотнъм" се класира за 5-ия кръг в турнира за Купата на Англия по футбол, след като надигра третодивизионния "Лийдс" с 3:1 като гост. Двубоят на "Елън Роуд" бе преиграване на мача между двата тима от 4-ия кръг на надпреварата, след като "Йоркширци" успяха да измъкнат равенство 2:2 като гост в Лондон.

3-те гола за "Шпорите" бяха дело на нападателя Джърмейн Дефо. Английският национал откри резултата в 37-та минута, възползвайки се от пробив и центриране на Дейвид Бентли. В последната минута на първото полувреме обаче "Лийдс" изравни чрез Лусиано Бекио. Аржентинецът направи добавка на празна врата след като вратарят на "Тотнъм" Аурельо Гомеш спаси първия удар на Джърмейн Бекфорд.

"Тотнъм" излезе напред в резултата отново в 73-та минута, когато Дефо отново беше изведен на чиста позиция от Бентли и не сгреши за 2:1. В добавеното време, когато домакините хвърлиха всички сили, за да изравнят резултата, Джърмейн Дефо беше изведен сам срещу вратаря Каспер Анкергрен и оформи крайния резултат 3:1.

В 3-ия кръг за Купата "Лийдс" сътвори една от големите изненади в турнира, след като отстрани един от най-големите си съперници в исторически план "Манчестър Юнайтед" след победа с 1:0 насред Манчестър.

В следващия кръг "Тотнъм" ще гостува на "Болтън", а мачът ще се играе на 13 или 14 февруари.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна