Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен концерт "За любовта, приятелството и подкрепата" набира средства за моториста Ангел Ангелов

Благотворителен концерт под надслов "За любовта, приятелството и подкрепата" ще се проведе тази вечер в столичното кино Влайкова от 19 часа. Инициативата е в покрепа на моториста Ангел Ангелов. Целта е да се съберат средства, необходими за лечението му в московска клиника.Трагедията в живота на Ангел Ангелов започва през май 2005 година, когато кола отнема предимството му на пътя. Вследствие на инцидента той получава счупване на крайници, черепно-мозъчна травма и изпада в дълбока кома. Сътоянието му е критично. След 9 месеца идва в съзнание, но остава на легло със засегтани двигателни и говорни функции.

Специалистите в Москва дават гаранция,че има шанс да заживее пълноценно, но трябва да посещава клиниката поне 2 години. Лекарите разработват специална схема за лечението му, но за да бъде приложена, Ангел трябва да постъпва в здравното заведение на всеки три месеца. За целта обаче са нужни по 6000 евро на курс или общо 50 000 евро. В тази сума не влизат съпътстващите операции и извънболничните грижи.Сумата се оказва непосилна за семейството и близките на Ангел.

Поради това сдружение „Европейска асоциация за теб“, НЧ „Димчо Дебелянов“, НЧ „Антон Страшимиров“, студио „Музика“– София с вокален педагог Роси Йорданова и Десислава Иванова си подават ръце и организират благотворителното събитие. В концерта ще вземат участие групите: „Хоризонт“, „Ренегат“, „Йерихон“, победителят в „Мюзик айдъл“ Тома и най-добрите изпълнители от студио „Музика“.

Ако искате да помогнете на Ангел Ангелов можете да го направите с SMS с тескт DMS ANGEL на номер 17 777 на стойност 1.20 с ДСС /за всички мобилни оператори/.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна