Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на световния печат

Русия настоява за разяснения по "българската изненада", пише в заглавие московският ГАЗЕТА. Изданието коментира вчерашното изявление на руския външен министър Сергей Лавров, че Москва очаква по-подробни обяснения за намеренията на България да разположи на своя територия елементи на американския противоракетен щит.

"Противоракетната отбрана на САЩ стигна чак до София", констатира НЕЗАВИСИМАЯ ГАЗЕТА. Посланикът на Русия в НАТО Дмитрий Рогозин емоционално коментира в своя микроблог от Туитър " Българите са ни братя, но в политически смисъл понякога не подбират."

Украинската Централна избирателна комисия официално обяви, че Виктор Янукович е новоизбраният президент на страната, пише ВРЕМЯ НОВОСТЕЙ. Малко е вероятно парламентът в Украйна веднага да одобри за нов премиер който и да било кандидат, обяснява всекидневникът.

Предприетото през уикенда в провинция Хелманд най-голямо за осемгодишната война в Афганистан настъпление е ключова проверка за стратегията на президента Барак Обама за повече войници, повече цивилни и повече пари, четем във ВАШИНГТОН ПОСТ. Признавайки минали грешки, правителствени представители акцентираха върху това, че за първи път афганистанските войници  са по-многобройни от силите на САЩ и НАТО, с които се бият рамо до рамо.

По публикацията работи: Хоризонт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна