Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Стефанов се срещна с лекарите, спасили живота му след побоя

Главният редактор на сайта „Фрогнюз” Огнян Стефанов се срещна с лекарите от ВМА, които му помогнаха да оцелее след побоя, нанесен му на 22 септември 2008 година. Тогава журналистът беше приет в болницата в много тежко състояние, загубил близо 2 и половина литра кръв и с минимални шансове за живот.

Година и половина след като журналистът Огнян Стефанов беше зверски пребит, а извършителите на престъплението все още са неизвестни, равносметката за главния редактор на популярното интернет издание е новата му книга „Кома” и благодарности към екипа на ВМА, спасил живота му. Героите в книгата му, медици от клиниките по спешна хирургия, реанимация, ортопедия и травматология имаха възможност да получат лично екземпляр от нейния автор.

"Почти не вярвах, че ще настъпи такъв момент. Дълго време се виждахме в легнало положение, в смисъл, аз легнал, Вие прави до мен. Вие сте хората тук, които сътвориха някакво чудо, благодарение на което се появи тази книга. Срещаме се сега с Вас, разговаряме. Нещата бяха доста близо. Разбрах ги по-късно, но това ... да няма такава възможност," каза Стефанов.

Това е един от дните, когато човек чувства удовлетворение, заяви началникът на ВМА ген. Стоян Тонев по време на срещата си с Огнян Стефанов: "Хубавото на лекарската професия е, че всеки от нас получава от време на време т. нар. потупване по рамото, чувство, че наистина е направил нещо хубаво. И дай Боже, да имаме по-малко пациенти като него, обаче всички да можем да помогнем наистина, че да се опитаме да променим лошото, което е в живота, лошото, което някой го е причинил."

По публикацията работи: Даниел Инков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени