Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиери Кретиен заяви, че вижда от българска страна политическа воля за борба с измамите

Директорът на Дирекция „Разследвания и операции” в ОЛАФ Тиери Кретиен заяви, че вижда от българска страна политическа воля за борба с измамите. Това стана ясно след срещата му с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Шефът на Дирекция „Разследвания и операции” в ОЛАФ Тиери Кретиен бе категоричен, че България има воля за придобиване на знания за по-голяма ефективност при борбата с измамите. Кретиен поясни, че изводите от срещата са свързани с идентифицирането на редица области, където в близко бъдеще може да се работи съвместно по-добре и по-задълбочено. По думите му, единственият показател за ефективността на службата са резултатите, към които тя се стреми.

В отговор министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посочи, че съвместната работа с ОЛАФ трябва да предотврати злоупотребите с парите на европейския данъкоплатец. Цветанов изрази убеденост, че с екипната работа на МВР и прокуратурата има добра основа за съвместна дейност при разследването на злоупотреби, свързани с парите на европейските данъкоплатци.

По публикацията работи: Георги Софронов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени