Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП е против дестабилизиращите мерки на правителството в здравната система

БСП е против хаотичните и дестабилизиращи мерки на правителството в здравната система, заяви председателят на Съвета по здравеопазване в БСП Емил Райнов като позиция в доклада за провежданата здравна политика на ГЕРБ пред участниците на пленума на партията.

Пред участниците в пленума Емил Райнов посочи, че реформата в здравната система трябва задължително да се извършва след предварително проведен обществен диалог. В центъра на здравната система сега стои не пациентът, а финансовият министър с фикс идеите си да крепи дефицита дори с цената на здравето на хората, подчерта Райнов. Затова БСП настоява правителството да гарантира здравето на хората, като осигури равен достъп до здравни услуги, да гарантира средства за здравеопазване, не по-малко от тези през 2009 година и да разблокира резерва на здравната каса, като актуализира нейния бюджет.

Левицата настоява да се изплаща навреме и в пълен размер извършената медицинска помощ на болниците и да се въведе статут на защитени болници – това се посочва още в позицията на левицата за здравната политика на правителството на ГЕРБ.

По публикацията работи: Лили Царева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени