Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Ранчев - 26-ти в паралелния гигантски слалом във Ванкувър

Иван Ранчев се нареди на  26-та позиция в паралелния гигантски слалом, при дебюта си на олимпийските игри във Ванкувър. Българинът, който получи квота за Игрите в последния момент, отпадна в квалификациите, след като даде общо време в двата манша 1:22,83 минута. 

19-ет годишният ни състезател направи добро първо спускане и много несигурно второ, което не му позволи да попадне сред 16-те най-добри, които продължиха във фазата на директните елиминации.След края на състезанието стана ясно, че нашето момче се е състезавало с дъска, която не е изпробвана никога преди този старт.

Олимпийската титла спечели представителят на домакините Джеси-Джей Андерсън.  Във финалните серии той се наложи над Банямин Карл, като по-доброто му постижение беше във втория манш, въпреки че изоставаше с 0.76 секунди. В крайна сметка Андерсън демонстрира спокойствие и здрави нерви в мъглата и финишира с 0.35 секунди преднина.

Матийо Бозето от Франция извоюва бронзовия медал. В двубоя за 3-ото място той и в двата манша беше по-бърз от Станислав Детков от Русия.

Състезанието в паралемния гигантски салалом се проведе при много лоши атмосферни условия - гъста мъгла и проливен дъжд.

/К.И./
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна