Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След инцидента с асансьора в "Майчин дом"

Снимка: БГНЕС

Инцидентът се е случил в асансьор, който е предвиден за 6 души, а в него са били 12. Асансьорът е падал като постепенно е набирал скорост, обясни министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев на специална пресконференция като цитира очевидци на събитието. Предстои да се направят множество проверки и ако има нарушения ще се понесе отговорност, каза министър Нанев. По думите на директора на "Майчин дом" доц. Виктор Златков инцидентът е станал в 14:50. Пациентите с най-сериозни оплаквания са извозени до лечебните заведения.
Според директора на "Майчин дом" през лятото на миналата година асансьорите са преминали технически преглед, а лечебнотго заведение има сключен договор с фирма, която да ги поддържа. В болницата непрекъснато имат проблеми с претоварването на асансьорите защото в сградата се намират две болници. Тук е и Медицинският деканат и непрекъснато влизат студенти. Предстоят технически проверки за изясняване на причината за инцидента. Повече-в репортажа на Мая Данчева в звуковия файл.
В Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" са приети 4 пострадали жени след инцидента с асансьора в "Майчин дом". Това съобщи от болницата репортерът Ваня Вълкова. Според д-р Огнян Марков, началник на приемното отделение на Първа травматология в "Пирогов", приетите са една акушерка и три бременни жени, които са между 7-я и 9-я месец. Подробности - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна