Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперираха трима от пострадалите при инцидента с падналия асансьор в "Майчин дом"

В "Пирогов" са оперирани трима от постъпилите петима пострадали при инцидента с падналия асансьор вчера в "Майчин дом". Състоянието на всички пациенти е добро, каза пред "Хоризонт" директорът на здравното заведение доц. Димитър Раденовски.

Една от бременните жени, пострадали при инцидента в София, тази нощ е родила здраво дете след операция, заяви директорът на ВМА ген. Стоян Тонев. Стресът, преживян при пропадането на асансьор в "Майчин дом", не би могъл да се отрази сериозно на бъдещите майки, които са участвали в инцидента, каза за предаването "Преди всички" директорът на Военномедицинска академия. Той се аргументира, че повечето пострадали са в 8-ия или 9-ия месец от бременностите си, когато при нужда може да се изродят децата без особени проблеми, както е и станало с една от тях.

От реакцията в подобни случаи зависи дали един инцидент ще се превърне в трагедия, подчерта още ген.Тонев.

Състоянието на двете бременни жени, които след вчерашния инцидент бяха приети в "Майчин дом", е добро, без усложнения за бременността. Това каза за "Хоризонт" директорът на лечебното заведение доцент Виктор Златков. По думите му нищо не налага жените да бъдат изписани бързо и затова ще ги задържат в болницата за наблюдение поне още 2-3 дни.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени