Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томов: Получавал съм заплахи, свързани пряко с Алексей Петров

Снимка: БГНЕС

Несъмнено Алексей Петров е замесен, защото е имал икономически интереси в "Кремиковци", и то големи, заяви днес Александър Томов пред съдебната зала, където се гледа делото срещу него във връзка с източването на металургичния комбинат.

"В основата на това обвинение стоят не само политически, но и страхотни икономически интереси. Трябвало е да бъда разкаран аз, да бъдат разкарани и двама потенциални инвеститори-милиардери, за да влезе някой друг. Спирам дотук", категоричен бе Томов. "Когато махнах охраната, свързана с Петров, тъй като тя бе свързана със страхотни кражби в Кремиковци, аз получавах в продължение на една седмица тежки, включително смъртни заплахи. Тогава се обърнах към вътрешния министър, обърнах се към правителството и вместо да получа подкрепа, заплахите се засилиха, започна кампания в медиите. Заплахите бяха анонимни и аз не мога да кажа откъде идват, мога да се досещам. Но заплахи, които съм имал по-рано, са били свързани пряко с Петров", посочи Александър Томов. Голяма част от обвиненията, които са вървели по линия на ДАНС, са били организирани от Алексей Петров, в това нямам никакви съмнение вече, добави той. Томов обвини бившия министър на икономиката Петър Димитров, че е заблудил Главна прокуратура, и посочи, че ще заведе дело срещу него.
С какви улики разполага Александър Томов, какви са били според него стремежите на предишното правителство по отношение на "Кремиковци", присъства ли името на Алексей Петров в официалния доклад за вътрешното разследване за състоянието на "Кремиковци", публикуван много преди операция "Октопод", и имало ли е пряка връзка между лица в кабинета "Станишев, ДАНС и обвинителната система можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Силвия Великова.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени