Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи разбиха група за трафик на наркотици, техни колеги хванаха крадци по време на обир

Разбита беше група за трафик на наркотици. Босът на групата е Огнян Атанасов от благоевградското село Тополница, който има дълго криминално досие, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. При обиск в жилището на Огнянов в Благоевград полицаите са намерили 50 мобилни телефона, над 100 СИМ карти, 55 хил. евро, злато в неопределени количества, скъпи часовници и близо 300 гр. амфетамин.  При акцията са открити и 290 хил. евро, 24 500 лева, 6700 долара, газов пистолет, преправен в боен, 270 патрона, както и наркотици -  кокаин, хероин и амфетамини. 

Петима души бяха задържани в момент на извършване на обир в офис на нотариус при друга операция в Козлодуй. Петимата изхвърлили метална каса през прозореца, спукали гумите на автомобил на СОТ и се опитали да заблудят полицията с фалшиви сигнали. При задържането полицаите са простреляли единия от крадците в краката.

При акция във Варна пък беше разбита нарколаборатория. Намерени са 800 саксии с марихуана, както и необходимата техника за производство на наркотици.

По публикацията работи: Георги Софронов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна