Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътищата в страната са проходими при зимни условия

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в равнините части са сухи, а по високите участъци са частично заледени и заскрежени. Сняг вали в района на Добрич и Силистра. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица и Върбишки. Опасност от падащи камъни има в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, по пътя София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Кочериново-Рилски манастир и в района на Мечи дол.

Въведени са следните ограничения за движение: до края на март е в сила забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка. Забранено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и пътя Батак-Доспат.

Все още е забранено движението на товарни автомобили през Дюлински проход и по пътя Арковна-Партизани. Ремонтни дейности се извършват по пътя Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Варна-Добрич, Кюстендил-Дупница, Раброво-Периловец.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна