Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Петков: Борисов и Първанов да сключат джентълменски договор

Първанов и Борисов да сключат джентълменски договор и да заровят томахавките. Това коментира пред БНР председателят на Обединен блок на труда проф. Кръстьо Петков.

Напрежението между двете институции периодично ще се превръща в спорове и конфликти, някои го наричат начало на война. Това не е случайно, заяви проф. Петков. Според него една от причините за тези спорове е фактът, че президентът в момента е единственият, който олицетворява някаква алтернатива по ключови въпроси за развитието на България. Втората причина, според Кръстьо Петков, е намерението на президента да остане в политиката и след неговия мандат.

Според Петков няма никакъв шанс за процедура по импийчмънт. Тя единствено ще отнеме страшно много от управленското време и от общественото мнение. Системно от септември месец насам президентът е провокиран да взема отношения по теми, които не са централни за управлението, смята проф. Петков. Първанов има за какво да бъде критикуван, допълни той, но в момента се намираме в критична фаза и не може да се чака бюджетът да се провали и да се поставим в положението на Гърция.

Кръстьо Петков апелира за джентълменско споразумение за следващите две години между премиера Борисов и президента Първанов. Трябва да се сложи край на хапливите, крайно неприятни и лични войни между тях. Двамата трябва да се съсредоточат върху търсенето на най-добрата за страната стратегия за изход от кризата, допълни проф. Петков.

По публикацията работи: Хоризонт; Неделя 150
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна