Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нощният клуб „Опера” изгоря в центъра на Москва

Нощен клуб изгоря в центъра на Москва. Загинал е един човек, вероятно охранител, а друг е в неизвестност. Заради ремонт, заведението е било затворено за посетители.

Нощният клуб „Опера” е бил проверяван няколко пъти през последните месеци заради неспазване на правилата за противопожарна безопасност. През декември заведението е било затворено за месец за да бъдат отстранени нарушенията и въпреки че не всичко е било наред, нощният клуб отново е отворил врати в началото на годината. Само преди две нощи там е имало стотици посетители.

Снощи, заради ремонт, заведението е било празно. Огънят обхванал за минути цялата двуетажна сграда и е бил толкова силен, че пожарникарите е трябвало да се борят със стихията над три часа. Заради високата температура и опасността пламъците да се прехвърлят върху сградите наоколо, 250 души е трябвало да бъдат евакуирани от съседно общежитие.

Непосредствено след огнената трагедия през декември м. г. в нощен клуб в град Перм, при която загинаха 155 души, всички подобни заведения в Русия бяха подложени на проверки, които показаха груби нарушения на правилата за противопожарна безопасност.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна