Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин: Няма да съм шеф на президентска партия, не съм чул за такава

Снимка: БГНЕС

Бившият министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев и настоящ народен представител в Европейския парламент Ивайло Калфин определи твърдението, че ще става лидер на нова президентска формация като "абсолютно невярно". Вчера бившият съветник на Бойко Борисов и финансист Кольо Парамов съобщи за подобна вероятност. "Аз се учудвам на лекотата, с която хора като г-н Кольо Парамов излизат в някоя медия и започват да говорят истини от последна инстанция. Няма такова нещо, аз поне не съм чул да се прави партия от президента и още по-малко съм ангажиран с това нещо", категоричен беше Калфин.
Бившият външен министър каза, че в последните 8 години често са излизали подобни стенограми като тази, която беше публикувана в петък след срещата "Първанов-Дянков". Според Калфин нервността идва от това, че една институция си позволява да критикува правителството и да изразява лично мнение. Според него това е здравословно за обществото: "Аз щях да се притесня, ако всички си мислеха едно и също и нямаше израз на по-различно мнение.", допълни Калфин.
Политикът каза, че това, което му е известно, че за всяка официална среща в президентството се води стенограма и тя се записва. "Това е разговор между финансов министър и президент, който освен това не е и на четири очи. В крайна сметка трябва да се научат, дори и тези, които скоро влязоха в публичния живот, че една публична фигура е публична и не може да си позволи в работно време да казва нещо, а извън това да говори каквото си иска.", допълни Калфин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна