Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията „Кушлев” иска конфискация на имотите на разградския лихвар Иван Стойчев

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, e внесла иск в съда за отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 6 378 608,90 лв. на разградския лихвар Иван Стойчев, съобщава сайтът на комисията. Имотите, чиято конфискация комисията иска, са описани в 31 точки и вкючват недвижими имоти, парцели, превозни средства и инвентар, дружествени дялове, акции и суми от продажбите на движимо и недвижимо имущество.

Мотивираното искане на комисията за отнемане в полза на държавата на придобитото чрез престъпна дейсност имущество е внесено, след като е установено, че в продължение на години разходите на скандално известния разградски предприемач значително надхвърлят приходите му от законноустановени източници на доходи.

Делото за конфискацията ще се гледа в Разградския окръжен съд. През февруари миналата година там 52-годишният Иван Стойчев беше осъден на 4 години затвор и конфискация на половината му имущество, след като съдът го призна за виновен по обвинение в незаконна банкова дейност.

След обжалване ефективната присъда беше намалена от Върховния касационен съд на 3 години условно с 5 годишен изпитателен срок, а конфискацията бе редуцирана на ¼ идеални части от индивидуализираните имоти.

По публикацията работи: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна