Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петък официално ще бъдат представени в НС антикризисните мерки на МФ

В петък министерството на финансите ще представи официално пред останалите министри в парламента готвените антикризисни мерки - каза след днешното заседание на кабинета строителният министър Росен Плевнелиев. Той се въздържа от коментар от това, което излиза като информация в медиите за орязване на социални придобивки: "Има работна група, която работи днес. В 13.00 часа ще заседават, до колкото разбрах, а в петък ще излязат. Това, което не искам да направя в момента, в тази ситуация, в която за съжаление има разнопосочни сигнали, да се появи още един министър, който да каже нещо, което да бъде изтълкувано по погрешен начин. Аз съм експерт, свикнал съм, ако ме питате за пътища – ще ви кажа."

Според здравния министър Божидар Нанев новите кризни мерки са били обсъждани днес от правителството. Ведомството му вече има позиця по пакета от предложения, но по думите на министъра сега не е моментът да се коментират.

Преди заседанието на правителството, нито един от министрите не пожела да коментира антикризисните мерки, подготвени от финансовото министерство.

Министърът на транспорта Александър Цветков каза, че няма да коментира въпрос, който все още не е обсъждан. Министърът на културата Вежди Рашидов обясни, че заедно с колегите си вероятно ще се запознае днес с новите мерки за излизане от кризата и отклони журналистическите въпроси.

За „Хоризонт” вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров съобщи, че вероятно обсъждане на мерките с правителството и работодателите предстои утре. Той заяви, че синдикатът ще се противопостави на намеренията с протести и ефективни стачки.

За антикризисния проект, в който се предвижда орязване на парите и времето за майчинство, председателят на Движението на българските майки Мария Милева – майка на три деца – заяви за „Хоризонт”, че вече съжалява, че е останала в България и добави: Нашата първа реакция е много гневна и много обидна, а толкова много време ни отне да се преборим, за да може майката в България да се чувства поне в началото една достойна и спокойна жена, и сега просто се вижда как всичко, за което сме се борили, просто ни се отнема.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна