Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на световния печат

Президентът на “Транснефт“ Николай Токарев се е оплакал на вицепремиера Игор Сечин, че за петролопровода Бургас-Александруполис петролните компании не разполагат със суровина, пише Ведомости. Реалните икономически изгоди от маршрута Бургас-Александруполис ще станат ясни едва след неговото пускане. Проектът носи по-скоро геополитически, отколкото чисто икономически характер, това беше ясно още, когато бе взето решение за участие на нефтодобивните компании в него, се припомня в писмо на президента на “Транснефт“ Николай Токарев до вицепремиера Игор Сечин.

Националистическият Време дава думата на представители на "партията на македонците в България ОМО "Илинден"- ПИРИН" и на Сдружението на българите от Македония "Радко" за техните предложения за проектодоговора за приятелство и добросъседство.

Румънският премиер бори кризата със стари мерки и нови приказки, пише местният печат. Сред антикризисните мерки, представени от премиера, е решението държавата да продължи да инвестира, за да насърчава икономическата среда и да бъдат запазени работните места.

Папандреу размахва байрака на МВФ, след като финансовите министри от ЕС не решиха дали да отпуснат помощ на Гърция, пишат вестниците. Всички гръцки издания алармират за паника в обществения сектор, тъй като правителствените мерки за икономии заставят 250 хиляди държавни служители да излязат преждевременно в пенсия.

Водеща тема за сръбския печат е посещението на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле.

Кризата в отношенията между Съединените щати и Израел е основна тема на чуждестранния печат.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна