Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Рилски" си го върна на "Левски", но за Балканската купа

 

Баскетболистите на "Рилски спортист" си върнаха на "Левски" за загубата във финала за купа България и победиха с 89:75 точки в първи 1/4 финален двубой от Балканската лига. Най-резултатен за домакините беше Травис Питърсън, който вкара 30 точки, а капитанът Александър Груев и Симеон Найденов добавиха съответно по 17 и 19 точки. За "Левски", който игра без най-добрия си реализатор Арън Харпър, Златин Георгиев и Боби Фрейзър завършиха с по 16 точки, а Георги Чековски с 13.

В началото на двубоя двата тима бяха равностойни, като често сменяха лидерството си. До края на първите десет минути обаче възпитаниците на Александър Тодоров успяха да натрупат аванс от 5 точки - 27:22 след отлична игра на капитана Александър Груев и Питърсън. В началото на втората четвърт самоковци продължиха да играят по-добре и увеличиха преднината си на 9 точки - 32:23. Последва силна серия за "сините", които наваксаха за 31:34. В края на полувремето обаче домакините отново се развихриха и натрупаха аванс от 9 точки - 53:44. Домакините продължиха с вдъхновената си игра и в началото на второто полувреме, благодарение отново на Питърсън и Груев, разликата скочи на 16 точки - 48:64. В началото на решителната четвърта част Рилски спортист вдигна разликата на 17 точки - 78:61, за да се стигне до крайното 89:75.

Победа записа и другият ни участник в тази фаза на турнира - варненският "Черно море". Моряците, които останаха с бронз от турнира за Купата на страната, надиграха като гости сръбския "ОКК Белград" с 92:87 точки. Варненци играха много силно и едва в края домакините се мобилизираха, като намалиха преднината на "Черно море" на 5 точки преди реванша, който е другата седмица във Варна. За победителите най-резултатен беше Тихомир Желев с 19 точки, 16 точки записа Хрисимир Димитров, а с по 14 приключиха Александър Янев и Игор Бакович. За "ОКК Белград" най-резултатен беше Драган Митрович с 20 точки.

Четвъртфинали на Еврохолд Балканска лига по баскетбол за мъже:
"Рилски спортист" - "Левски" - 89:75 точки
"ОКК Белград" (Сърбия) - "Черно море" - 87:92 точки
"Морнар Бар" (Черна гора) - "Ловчен" (Черна гора) - 77:80 точки
"Металац" (Сърбия) - "ФЕНИ Индъстрис" (Македония) - 88:88 точки

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна