Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привържениците на ЦСКА нахлуха на терена в Мездра. Мачът между "червените" и местния Локомотив беше прекратен

\r\nПривърженици на ЦСКА нахлуха на терена в Мездра. Срещата Лотомотив Мездра - ЦСКА - прекратена
Снимка: Архив

Срещата от 19-ия кръг на „А” група, между съставите на Локомотив (Мездра) и ЦСКА бе прекратена при резултат 1:0 за домакините, в 62-ата минута на двубоя. Минута по-рано за 1:0 се разписа Исмаил Иса.

След това публиката на вицешампионите нахлу на стадиона и се насочи първо към своите футболисти, а после и към привържениците на домакините. Последваха сблъсъци, отборите бяха изведени от терена, а срещата – прекратена. При безредиците феновете на ЦСКА са отнели якета и мобилни телефони на някои от децата, които връщаха топките по време на срещата.

Мачът беше охраняван от частна фирма, а не от полицията. Причината - ръководството на Локомотив Мездра дължи на органите на реда близо 30 000 лева.

Поведението на феновете на "червените" се превърща в рецидив. Преди няколко години привържениците на ЦСКА отново нахлуха на терена по време на финала за Купата на страната срещу Черно море. Двубоят тогава се игра на Националния стадион "Васил Левски" и отново беше без охрана от страна на полицията.

Миналата година до същата ситуация се стигна на градския стадион в Ловеч на мач срещу Литекс. 

След инцидента треньорът на Локомотив (Мездра) – Войн Войнов коментира, че според него действията на публиката на ЦСКА, по време на срещата, са във вреда като на клуба, така и на футбола страната, като цяло.„Това, което ставаше на терена означаваше, че ние сме по-добрия тим. В дъното сме, но бяхме далеч по-добри от ЦСКА. Не желая да упреквам състезателите и ръководството на опонента, но не бива да се случват подобни работи. Публиката трябва да разбере, че по този начин вреди на тима. ЦСКА е бил винаги ще го бъде. Не е нужно да се стига до подобни неща. Ако беше загинал някой щеше да е страшно".

Изпълнителният директор на вицешампиона на България ЦСКА – Венцислав Живков заяви, че не е доволен от работата на фирмата, охранявала стадиона, по време на срещата. Той заяви, че „червените” ще поискат от Българския футболен съюз да преиграят двубоя, прекратен при 1:0.„Ще искаме преиграване, разбира се. Не може да се допускат подобни действия на феновете, които пък да станат причина за служебна загуба за клуба ни. Надявам се да не се стигне до подобно стечение на обстоятелствата”.

Какви наказания ще понесе ЦСКА след този инцидент ще реши Дисциплинарната комисия на БФС. Най-тежката санкция е изваждане на отбора от А футболната група.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна