Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антикорупционната комисия на ВСС разпита Ангел Христов

Снимка: БГНЕС

След публикации, че Ангел Христов, единия от братята Галеви, и съдията от Върховния административен съд (ВАС) Панайот Генков са били заедно в столичен ресторант, Ангел Христов бе повикан днес пред Антикорупционната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Около 10 минути са били напълно достатъчни за обсъждането на проблема, предаде репортерката Силвия Великова. Ангел Христов е потвърдил казаното от Панайот Генков, че не са били заедно в ресторанта, заяви председателят на комисията Цоньо Цонев. Христов категорично е заявил, че не познава Панайот Генков, не го е виждал и не го е чувал, добави Цонев. За довършване на случая ще се направи проверка на разпечатката на телефонния номер на Панайот Генков, като ще бъдат сравнени двата мобилни номера, които днес Ангел Христов е предоставил като свои на Антикорупционната комисия, посочи председателят на комисията.

Подробностите за случая, представени от Ангел Христов пред комисията на ВСС, имал ли е през последната година Ангел Христов дела във ВАС и ще се проверява ли човекът, с когото Панайот Генков е бил в ресторанта можете да чуете в репортажа та Силвия Великова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна