Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Петров чете в Съдебната палата новите доказателства срещу него

Алексей Петров прекара днешния работен ден в канцеларията на Съдебната палата. Броени дни преди Софийският градски съд да се произнесе по искането му да бъде пуснат от ареста, соченият за лидер на групата на октоподите се запознаваше със събраните срещу него материали от прокуратурата и МВР.

Според запознати вчера Петров по аналогичен начин е разнообразявал монотонното си арестантско битие. Появата на журналисти в близост до стаята за четене, поизнерви съдебната охрана. Самият Петров изглеждаше в добро настроение и помаха на пишещите и снимащите.

Няколко часа по-късно адвокатът му Инна Лулчева каза от негово име: Много моли и би желал да не бъде снимат. Има конкретни съображения. По негова молба ви уведомявам, че нито ще говори, и ще наложи да стои тук в едно с охраната до момента, в който това бъде възможно.

После тя предположи, че в сряда журналистите ще бъдат компенсирани с възможността за пряк контакт:  Всичката възможност ще имате да го снимате и да си говорите с него. Нека сега се уважи това желание.

Близки до Алексей Петров твърдят, че неговият читателски интерес е бил провокиран от новосъбрани доказателства по делото срещу октоподите. Инна Лулчева не потвърди, но не отхвърли това: Не съм видяла материали, които да са след подаване на молбата, може би ще ни бъдат предоставени в сряда

Според информация на „Хоризонт”, след като миналия петък защитата на бившия таен агент е внесла в съда молбата му да излезе на свобода, МВР и прокуратурата са се активизирали в търсенето на доказателства срещу Алексей Петров. Запознати със съдебните процедури намират за необичайно дълъг срокa от молбата до съдебното заседание, насрочено за следващата сряда.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна