Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Али Юзеиров: "Няма да се откажем, докато не регистрираме партия"

Снимка: БГНЕС

Ние правим партия по законите на Република България и това, че в петък е Разпети петък, е съвпадение, а хора, които не милеят за тази държава, които са шовинисти и "патриоти", вадят от контекста каквото си поискат, заяви в предаването "12+3" Али Юзеиров, един от радетелите за основаване на партия ОТОМАН, насрочено за 2 април.

"Не съм знаел, че е Разпети петък. Ако някой си направи труда да отиде и да провери, ще видите, че до четвъртък, това значи до 31-ви, залите в хотел "Шумен" са заети и имах право да избирам между 2-ри, 3-ти и 4-ти, това значи петък, събота и неделя, защото после има още един семинар. И аз предпочетох да е петък, но никой не си прави труда да отиде ...", каза Юзеиров. Тази партия е Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък и никой не казва, че ще е мюсюлманска, добави той. "Искам да ви задам един въпрос: къде беше конституционното право и чл.11, когато в Република България бяха регистрирани 23 партии с думичката "християн-"?, посочи Юзеиров. На въпрос на водещата Снежана Иванова дали още плаче, че му е било отказано регистрирането на Мюсюлмандемократичния съюз, Юзеиров първоначално потвърди, след което се коригира, че не плаче, а все още не му е посочено защо са му отказали. "Ако и тази партия не успее да бъде регистрирана, при условие, че ние спазваме всички законови норми и стъпки, които трябва да се извървят, имаме готовност за още един, трети вариант ... друга партия, под някакво друго наименование. Но ние няма да се откажем, докато не регистрираме партия в България", категоричен бе той.

Ние не сме излезли от нищото, от 3 години работим, сондираме и влезаме активно в политическия живот, категоричен бе той. "Раздаваме помощи от собствени наши средства ... В момента имаме подписи и желаещи за 3 партии", добави той. Според него всички останали политически партии вият срещу ходенето им в ромските махали, защото това бил техен електорат и смятали, че може да престане да бъде техен. "Нито една политическа партия в България не работи за обединението на нацията. Ние искаме да работим за обединението ... За родината си, за народа си, за вярата си бих дал всичко и в момента го правя и не жаля никакви лични средства. От това, което обичам, раздавам. Няма нищо лошо в това нещо", завърши Юзеиров.

Раздават ли емисарите на новото политическо образувание брашно и захар в шуменските ромски махали и откъде то ще набира членовете си, ще има ли изграждане на нови паметници на незнайния турски воин, дали единствения начин за влизане в политиката на Али Юзеиров е скандалът и на коя политическа партия се определя като опонент можете да чуете в звуковия файл с интервюто с него.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна