Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дирекция „Документи за самоличност” към МВР ще работи и през почивните дни

През почивните дни дирекция „Документи за самоличност” към МВР ще работи, за да могат да бъдат обработени всички постъпили заявления за новите документи за самоличност. Това увери вътрешният министър Цветан Цветанов.

Мога да кажа, че и вчерашния ден, и първия ден, когато стартира процедурата по новите документи за самоличност, имаме по 12-13 хиляди граждани, които са подавали своите заявления. За минал период, мога да кажа като сравнение, че нормално за един ден е около 4 до 5 хиляди граждани да посещават ..., посочи Цветанов.

Вътрешният министър призова тези граждани, на които не им е спешно издаването на нови лични документи и не им се налага да пътуват зад граница, да отложат процедурата за по-късно.

Защото, просто, всичките, когато отидат там, естествено, че има предпоставки и възможност при един софтуер, който в момента е в експлоатация за толкова натовареност за всичките точки в страната, естествено, че могат да възникнат и подобни сривове, които се получиха в началото на стартирането на експлоатацията., уточни министър Цветанов.

По публикацията работи: Даниел Инков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени