Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Дончев: Ще се пренасочват средства по оперативните програми на ЕС

Министърът по управлението на еврофондовете Томислав Дончев заяви, че ще се прави пренасочване на средства от едни проекти към други и в рамките на оперативните програми на ЕС, но на този етап държавата няма да се отказва от проектите за строеж на магистрали. Той призова общините да предлагат проекти за ремонт на пътищата.

Заедно с колегите от МРРБ, с Агенция "Пътна инфраструктура", с Министерство на транспорта обсъждаме това, което в следващите 6 или 7 месеца на база на личните парични ресурси ние можем много стегнато и спешно да проектиране. Защото ние сме в абсурдната ситуация да имаме финансиране, а да нямаме достатъчно готови технически проекти, да го използваме, което, съгласете се, че е абсурдно.

Примерно в много общини има съществуващи технически проекти, които касаят по същество участъци от републиканската пътна инфраструктура, не говоря само за пътни съоръжения от рода на кръстовища и т.н., говоря за цели участъци от републиканските пътища. Целта е колкото се може по-скоро пътищата в България да са по-добри.

По публикацията работи: Добромир Видев - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна