Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава ли Алексей Петров в ареста?

Снимка: БГНЕС

Съдът в момента изслушва Марчело Джотолов и неговата защита, след като изслуша Алексей Петров и защитниците му, предаде репортерът Силвия Великова от Софийския апелативен съд, където се гледа мярката за неотклонение на Петров и Джотолов. Според казаното до момента защитата на Алексей Петров смята, че прокуратурата не събира доказателства по случая, въпреки че прокурорите, заети с делото, са освободени от всякакви други случаи. "Не се събират най-важните доказателства, които според защитата на Алексей Петров могат да преобърнат случая. Те са свързани с тайната кариера на Петров от 1998 г. насам. Това за тях показва, че разследването е тенденциозно, няма нови данни, които да твърдят, че той е извършител на престъпленията и това налага да бъде освободен от ареста", предаде Великова.

Днес имахме повод да накараме и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да коментира писмото на Алексей Петров, а и твърдения, че всъщност в килиите си задържаните в рамките на операция "Октопод" са коментирали неговото ликвидиране, добави тя. Според нея Цветанов не е отхвърлил информацията, но не е пожелал да коментира дали тези хора са провокирали управляващите, говорейки за тях и знаейки, че ги подслушват, или наистина са планирали подобни екзекуции и саморазправи.

Каква е тезата на самия Алексей Петров за ареста му, чувства ли се заплашен министър Цветанов  и кога ще стане ясно дали Алексей Петров остава в ареста можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Силвия Великова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна