Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стенограмата от срещата за необезпечените финансово договори е предадена в прокуратурата

Стенограмата от срещата на премиера със служителите на различни министерства за необезпечените финансово договори е предадена в прокуратурата. Това каза в кулоарите на парламента министър-председателят Бойко Борисов. С думите "разбира я тази работа" той отговори на коментара на Сергей Станишев от вчера, че извикал чиновниците, за да доносничат за началниците си.

За разлика от него, аз имам трудов стаж... Правихме арести, имаме осъдителни присъди. Разбираме я много тази работа, тя е най-антикризисната мярка, защото не можеш да пълниш хладилника на хората, след като не си хванал тези, които са ги изпразнили и които пак ще ги изпразнят., каза Борисов.

Бойко Борисов защити кандидатурата на Анна-Мария Борисова за здравен министър и обеща тя да бъде гласувана в Народното събрание следващата седмица. Той отрече в парламентарната група на ГЕРБ да има разногласия по неговото предложение за министър на здравеопазването.

По-рано съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров заяви, че аргументите "за" и "против" кандидатурата на проф. Борисова ще бъдат разгледани на заседание на ръководството на СДС следващия вторник. По думите му, ако тя бъде оттеглена, сините няма да предложат политически лица на правителството без коалиционно споразумение.

По публикацията работи: Ваня Вълкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна