Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въздушната блокада в Европа и у нас

В днешния ден предстои видеоконференция на европейските министри на транспорта, които да вземат решение за транспортния колапс, в който изпадна въздухоплаването в ЕС. Испанското председателство вече заяви, че днес трябва да бъде възстановено въздушното звижение в поне половината от континента. По този повод Борислава Борисова разговаря с Христо Щерионов - директор на дирекция "Летателно осигуряване на полетите" на летище София. Той заяви за "Преди всички", че проблеми с летище София засега няма. Той обяснява както броя на полетите, които са отказани, така и по какъв начин се вземат решенията за започналия ден. Засега в страната работи само летище София.

Междувременно стана ясно, че Европейската авиационна асоциация изисква незабавно преразглеждане на ограничителния режим на полетите над континента. По този повод е второто интервю на "Преди всички" по темата с Йовко Йоцев - главен секретар на Асоциацията на българските авиокомпании. Той обяснява къде е границата между печалбата и сигурността не само при този вид транспорт.

Европейската комисия призова клиентите на авиокомпаниите да си търсят правата на потребители независимо от извънредните обстоятелства. Какво трябва да знаем, ако попаднем в такава ситуация? Разяснението е от интервюто с директора на Европейския потребителски център - България Албена Палпурина.

ИМ

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна