Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тревожни са данните за употребата на дрога и алкохол сред учениците в Попово

Тревожни данни за употребата на дрога и алкохол сред учениците в Попово бяха представени днес. Според проучване на Комисията за борба с противообществени прояви сред малолетни и непълнолетни децата употребяват най-често марихуана и амфетамини.

Допитването е направено сред 600 ученици от 6 основни и средни училища, като близо две трети от участниците в него познават почти всички видове наркотици. Половината от момчетата и момичетата на възраст между 13 и 16 години знаят къде се предлагат наркотични вещества и познават поне един свой съученик, който ги употребява.

Независимо от системната работа на експертите, секретарят на местната Комисия за борба с противообществените прояви Красимира Йорданова изразява тревогата си по отношение на употребата на алкохол сред младите хора.

Алкохолът според децата не е наркотик. Те го употребяват, без да се замислят, че той също води до зависимост и има изключително вредно въздействие върху човешкия организъм.

За преодоляване на негативните тенденции за употреба на алкохол и наркотични вещества, в Попово ще се проведат обучителни семинари, обсъждане на филма "Пропуснат живот" и ще продължат контролните проверки в питейните заведения.
По публикацията работи: Евтим Петков - кор. на БНР в Търговище

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени