Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Първанов ще връчи пагони на удостоени с висши военни звания офицери

Преди празника на армията – Гергьовден, президентът Георги Първанов ще връчи пагони на удостоени с висши военни звания офицери.

Бригаден генерал Йордан Йорданов става зам.-началник на отбраната и се удостоява с висше офицерско звание генерал-майор. Четири са повишенията в бригаден генерал, сред тях е Марин Начев, който през 2006 г. беше командир на първия български контингент от състава на ВВС, който ръководеше летището в Кабул. Сега Марин Начев ще отговаря за подготовката и използването на войските и силите. С висше офицерско звание генерал-лейтенант се удостоява директорът на Националната разузнавателна служба генерал-майор Кирчо Киров и началникът на НСО Димитър Димитров.

България обаче изтегля представителите си от Иран и Скопие. Комодор Валентин Гагашев е освободен от длъжността началник щаб на НАТО в Скопие, а бригаден генерал Динчо Карамунчев от длъжността началник щаб на НАТО в Тиран. За това пък комодор Димитър Денев става директор на Дирекция „Ресурси” в щаба на съвместното командване на силите на НАТО в Лисабон.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна