Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операция "Медузите" продължава във Варна

В община Варна се извършва операция от Окръжната прокуратура. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уточни пред БНР, че се изземват документи, а самата операция е свързана с източване на общински средства от проекти за интеграция на ромите. Става дума за фондация, чрез която са реализирани тези проекти.

Министър Цветанов уточни, че всъщност става дума за продължение на операция „Медузите”. В публичното пространство веднага се появи името на общински съветник и председател на общинската организация на ДПС във Варна Янко Станев, който беше председател на Фондация „Владиславово”, реализирала подобни проекти.

Янко Станев уточни за медиите, че фондацията вече е с председател Маргарита Георгиева. Той се е отказал от тази дейност, заради излизането на Закона за конфликт на интереси. Той каза също, че до момента фондацията е реализирала 21 проекта, но финансирана от програма ФАР и други програми. По негово време е бил реализиран със средства на общината само един проект и може би сега под ръководството на новия председател на Управителния съвет – втори. Станев уточни, че до този момент не е бил разпитван, но разговаря винаги с органите на реда, когато искат информация.

От Окръжната прокуратура обещават повече подробности, когато бъде изяснена цялата фактология по случая.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна