Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При престрелка на границата с Косово бяха убити четирима контрабандисти на оръжие

Македонският министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска преди малко потвърди, че при престрелка с полицията в ранните часове на днешния ден са били убити четирима контрабандисти на оръжие, недалеч от границата с Косово.

Двама македонски граждани, един на Косово и един с все още неизяснено гражданство са четиримата контрабандисти, които попадат на полицейска засада край село Радуша, недалеч от Скопие и в непосредствена близост до косовската граница.

Контрабандистите отказали да се подчинят на полицейската проверка, открили огън и са били ликвидирани, гласят обясненията. Заловено е оръжие, което по-късно ще бъде изложено на обществен оглед.

Преди по-малко от две седмици при мащабна акция на македонската полиция в 4 тайни бункера край границата бе открит огромен оръжеен арсенал. Косовската полиция арестува 7 души, за които се смята, че са част от престъпната групировка, натрупала оръжието.

Днес министър Янкуловска отново увери обществеността, че нямало място за безпокойство относно вътрешната сигурност на Македония и че властите контролират ситуацията.

По публикацията работи: Мартин Минков - кор. на БНР в Скопие
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна