Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков: Вариантът за съкращаване на разходите е по-леко поносим за обществото

Снимка: БГНЕС

Съкращаването на разходите не е фокусирано само към съкращаването на администрацията, а изобщо към съкращаването на бюджетните разходи. Това заяви в предаването "Преди всички" главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков. Според него това означава, че на някои места могат да се съкратят хора, а на други места - разходите за издръжката на тези хора. Главният секретар на правителството припомни, че в момента най-важното е да се намерят варианти за покриване на съществуващия дефицит.

Вариантът за съкращаване на разходите е по-леко поносим за обществото, каза още Желязков. Той допълни, че оптимизирането на администрацията не е еднократен процес. "Всяко едно време изисква своите видове реформи за оптимизиране". Днес администрацията трябва да се адаптира към сродните структури в ЕС - да е по-професионална и европейски адаптирана. Услугите на гражданите трябва да се предоставят по бърз, коректен и професионален начин, допълни още Желязков.

За това как ще се прави прегледът на административните структури, как ще се преценява тяхната ефективност и дали една система може да реформира сама себе си, можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна