Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният старозагорски полицай, продавал марихуана и хероин, е наркоман

Задържаният полицай от Стара Загора, продавал марихуана и хероин, е наркоман. Това съобщи директорът на Областната полиция комисар Алекси Алексиев. Полицаят е задържан снощи на входа на служебния паркинг на полицията.

Двадесет и пет годишният служител на "Охранителна полиция", който е наркозависим, е продавал наркотиците главно в извънработно време, твърди комисар Алексиев. На този етап нямам информация той да е свързан с организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Стара Загора.

Преди да бъде задържан, полицаят е бил наблюдаван около месец. Неговият съучастник, към когото също ще бъде предявено обвинение, е познат на полицията от криминалния контингент. Той е доставял наркотиците на полицая, който ги търгувал.

Окръжният прокурор Константин Тачев заяви за "Хоризонт", че ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" за полицая и неговия съучастник, а комисар Алекси Алексиев, директор на ОДП-Стара Загора, замисля дали да не провери целия личен състав на полицията за наркозависимост.
По публикацията работи: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна