Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Банковска: Няма нужда от парламентарна анкетна комисия; Петър Стайков: Незрящите могат да изнесат темите, а министърът?

Сюжетът с изтеклата информация за съдържанието на матурата по български език и литература продължава да се развива и да търпи неочаквани обрати. След арестувания счетоводител, заканата на министъра на образованието, че ще се пребори с мафията, по-късно подозрението, че може да има политически мотиви в това изнасяне на темата и накрая - че то е свързано с екипа, написал съдържанието на Брайловата азбука.
Не е необходимо да се създава парламентарна анкетна комисия по въпроса, е становището на първия събеседник на "Преди всички" Галина Банковска - заместник-председател на парламентарната Комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта. Първият въпрос към нея е дали може да се говори за мафия и какво може да се направи оттук нататък.
Има ли за Петър Стайков нещо притеснително в изтеклата информация, че изнасянето на темата е свързано с подготовката й на Брайловата азбука. Въпросът към незрящия депутат от Великото народно събрание и научен сътрудник в Института по философски науки на БАН му дава възможност да коментира израза на министър Сергей Игнатов "слава богу" по повод на това, че оттук нататък няма да има теми, написани на Брайловата азбука.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна