Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма политическа чистка в социалната агенция към МО

Министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че няма политическа чистка при освобождаването на служители на социалната агенция на министерството. Над 200 служители от агенцията ще бъдат освободени, заради влизането в сила на новия устройствен правилник.

Пред депутатите Аню Ангелов увери: "И няма политическа чистка, има действително в тази агенция над 40 досъдебни производства и то направени от хора, които до сега са работили в тази агенция. Вие не може да очаквате от мен като министър, че аз мога с лека ръка да отмина това нещо и да не въздейства за това тези хора да излязат не само от агенцията, а и от Министерство на отбраната."

В четвъртък, министърът каза, че служителите на Агенцията „Военни клубове и военно почивно дело”, както се казва социалната агенция, не желаят да получават заповедите си за освобождаване. Съгласно Кодекса на труда, всеки работник трябва да получи лично трудовата си книжка, но работещите не се явявали на работа. За това Министерството на отбраната изпращало писмата по пощата.

Около 12 млн. лв. ще струва изплащането на обезщетенията на освободените в цялата система на Министерството на отбраната.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени