Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МВР пусна брошура за чужденци "Пътуване в България"

Актуална информация на английски език “Пътуване в България” /“Travelling in Bulgaria”/ тиражира МВР от днес в английската версия на сайта си.

Електронното издание съдържа данни, свързани с изискванията при пътуване в страната ни и има за цел да улесни чуждестранните граждани, които преминават през България – транзитно, за ваканция или бизнес.

Изданието информира за граничния контрол при преминаване на границите на Република България за гражданите на Европейския съюз и за граждани на държави – нечленуващи в ЕС. Митническите изисквания и разрешените количества парични средства, които могат да бъдат внасяни и изнасяни при пътуване през страната ни, ограниченията за внос и износ на златни и сребърни предмети, накити, бижута и скъпоценни камъни и случаите, когато е необходимо да бъдат попълвани митнически декларации - е друга важна част от информацията в електронното издание.

Публикувана е и информация в интерес на хората, които нямат постоянна адресна регистрация в Република България. С превантивна цел са поместени и съвети за шофиращите по пътищата на страната ни чуждестранни граждани. Показани са полицейските униформи на служителите, които имат право да санкционират по пътищата, както и видовете винетни стикери за леки автомобили и камиони.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.