Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и БСП спориха за непостроен завод за боклук в София

Снимка: БГНЕС
Общински съветници от ГЕРБ и БСП спориха на гола поляна защо още не е построен заводът за боклук в София. Сцената се разигра до село Яна.

Провокацията дойде от БСП, които направиха официално отриване на непостроения завод. От партията бяха подготвили всичко необходимо като за официално откриване - знаме, хляб, лента за рязане, ромски квартет и журналисти. Само не и завод за боклук. Затова червените бяха донесли картонен макет.

Лентата преряза общинският съветник Георги Кадиев: Скъпи съотечественици, драги приятели, софиянци, имам огромното удоволствие най-после да открия решението на проблема с боклука в София, завод за интегрирани отпадъци. Днешният ден е паметен за нашата история, да ни е честито на всички.

На откриването дойдоха общинските съветници от ГЕРБ Роберт Янакиев и Николай Стойнев. Очаква се до края на месеца да бъде одобрена процедурата за изграждане на завода, заявиха от ГЕРБ. Затова червените толкова бързали.

В края на сцената червеният лидер Сергей Станишев си набра червени макове от поляната, а останалите пиха по една студена вода.
По публикацията работи: Мая Данчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна