Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатурата на Кунева е пробив в политиката, смятат поддръжниците й

Меглена Кунева и Иглика Трифонова
Снимка: БГНЕС

Инициативен комитет в подкрепа на бившия еврокомисар Меглена Кунева ще обяви официално кандидатурата й като независим кандидат за президент. Според члена на инициативния комитет, кинорежисьорът Иглика Трифонова, кандидатурата на Кунева е пробив в начина, по който се прави политика у нас: 

Ако този заклещващ партиен модел се пробие, мисля си, че ще се получи един нов тип свобода и на хората, които дръзват да влизат в политиката, и за гласоподавателите, изобщо за начина, по който се прави политика в България, смята Иглика Трифонова.

Популярността не е достатъчна за спечелването на изборите, смята Геновева Петрова от "Алфарисърч".

Това обществено доверие в Меглена Кунева действително й дава много добри шансове. Дали от тези добри стартови позиции ще се получи накрая успешен резултат зависи, разбира се, в много голяма степен и от кандидатите, срещу които на нея ще й се наложи да се изправи. Ние все още не знаеме всъщност кои ще бъдат нейните най-силни противници, обясни Петрова.

Според социолога Михаил Мирчев Меглена Кунева не би имала шанс на балотаж, ако кандидат на ГЕРБ бъде Росен Плевнелиев, а не Цветан Цветанов.

Дълбоко съм убеден, че рейтингът на Цветан Цветанов катастрофира и той няма качване обратно на общо взето космическите равнища, на които беше. ГЕРБ биха се самоубили, ако го кандидатират него. Росен Плевнелиев става за всичко - става за кмет на София, много удачна кандидатура, става за кандидатура за президентството. Убеден съм, че Меглена Кунева няма никакъв шанс срещу, срещу Росен Плевнелиев, ако се стигне до втори тур. Тогава просто партийната логика ще надделее, коментира социологът Михаил Мирчев.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна