Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокатът на семейство Белнейски поиска доживотен затвор за Лазар Колев

Снимка: Архив

Адвокатът на родителите на сестрите Белнейски Иво Найденов също поиска доживотна присъда без право на замяна за обвиняемия Лазар Колев.

В емоционалната си пледоария, която разстрои майката на сестрите, адвокат Найденов изложи доказателствата, които уличават подсъдимия в извършването на двойното убийство. За първи път ми се налага да моля съда някой да бъде отстранен от обществото до края на дните си. Правя го с чиста съвест и с дълбокото убеждение, че Лазар Колев е убиецът на сестрите Белнейски, каза Иво Найденов.

Адвокатът пледира съдът да уважи гражданския иск на родителите от 400 хиляди лева, въпреки че няма парична стойност, която да компенсира загубата им.

Съдът изслуша и пледоарията на защитата. Според адвокат Димитър Марковски, заради липсата на преки и косвени доказателства, обвинението е изградило съмнителна хипотеза. Показанията на основния свидетел Владимир Савов - Иширковеца, са лишени от достоверност и е опасно да се претендира за доживотна присъда, изхождайки от разказа на човек, който е тенденциозен и е мотивиран от лична облага, каза още Марковски.

По публикацията работи: Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна