Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Христов и Прошко Прошков ще са сините кандидати за изборите

Румен Христов - кандидатът за президент от Синята коалиция
Снимка: БГНЕС
Румен Христов от СДС ще е кандидатът на Синята коалиция за президентските избори. Кандидатът за кмет на София пък ще бъде Прошко Прошков от ДСБ. Това съобщи в предаването „Преди всички” Борис Марков, председател на предизборния щаб на СДС.
В София Светослав Малинов /ДСБ/ е получил 14 000 гласа, а Румен Христов /СДС/ - 7 000. В страната – Светослав Малинов е взел 17 000 гласа, а Румен Христов - 34 000. Румен Христов надделява с повече от 9 000 гласа, подчерта Марков.
В надпреварата за излъчване на кандидат за кмет Прошко Прошков /ДСБ/ печели с около 4 000 гласа пред Владимир Кисьов /СДС/, обяви още Борис Марков. Той бе категоричен, че съществена промяна в дадения вот няма да има, тя ще бъде в рамките на десетина гласа.
Председателят на предизборния щаб на СДС отчете, че повече от 76 000 души са дали своя глас за кандидат за президент, а над 22 000 са посочили своя кандидат за кмет. По думите му ромският вот е около 1%, което е абсолютно нищожно на фона на общия брой гласували. Предварителният вот беше най-чистото преброяване на избирателите вътре в Синята коалиция, тъй като нямаме съмнение дори за един глас на някаква странична партия, смята Марков. Той изтъкна, че все още не е решено кой ще е кандидатът за вицепрезидент.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна