Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдия Атанас Вълков излиза от ареста

Снимка: БГНЕС

Председателят на Административния съд в Бургас Атанас Вълков излиза от ареста. Софийският градски съд разпореди Вълков да бъде освободен незабавно. Магистратът е обвинен в опит за пране на пари чрез продажба на имот на територията на спортната академична база край Равда.

До решението се стигна след няколко часов размисъл заради обстоятелството, че в началото на месеца прокуратурата тръгна да търси споразумение с Вълков и поради това промени мярката му за "неотклонение" на "подписка". Решението тогава не допадна на по-горната апелативна прокуратура и тя изпрати полиция на летище "Бургас", за да върне Вълков обратно в ареста.

Съдът днес припомни на прокуратурата, че задържане под стража може да постановява само съдът и разпореди окончателно Атанас Вълков да чака на свобода развръзката.

Магистратът беше задържан на 31 март при опит да продаде с фалшиви документи 12 декара имот край морето за 2 милиона евро. Купувачът е бил агент под прикритие. В схемата участва и майката на Вълков. Според прокуратурата той е неин помагач.

С какви параметри ще бъде споразумението на магистрата с прокуратурата все още се уточнява. Знае се, че адвокатите му искат срещу пълни признания той да получи условна присъда. Градската прокуратура, обаче, смята това наказание за малко.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени