Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата - собственик на автобуса без лиценз за превозвач, фирмата - оператор в несъстоятелност

Фирмата-оператор на злополучния автобус е в несъстоятиелност, но вози пътници.
Снимка: БГНЕС

Над 20 годишен, с много изминати километри е катастрофиралият на магистрала "Тракия" автобус. Той е бил отдаден под наем от фирма "Бургастур 90" на бургаското транспортно дружество "Ентуртранс". Промяната в собствеността е извършена, тъй като "Бургастур 90" има автобуси, но няма лиценз, а "Ентуртранс" притежава лиценз за пътнически превози по линията София - Бургас.

Бургаската транспортна фирма Ентуртранс е в процедура по обявяване на несъстоятелност заради натрупани дългове към банки. Транспортното дружество е закупило преди година нови автобуси, но не е успяло да ги изплати, каза адвокатът на фирмата Калина Тодорова. Сега "Ентуртранс" ползва под наем старите автобуси на фирма "Бургастур 90". Според Тодорова документацията за автобуса доказва, че той има всички необходими параметри за движение.

Ръководителят на централния офис на "Ентуртранс" Николай Точев заяви, че катастрофиралият автобус е преминал технически преглед през месец март тази година и има всички необходими документи.

Собственикът на фирмата "Ентуртранс" Ениз Ченгел е изключил мобилния си телефон. От офиса на фирмата в града казаха, че не са го виждали днес.

Още за двете фирми - собственик и оператор на злополучния автобус, катастрофирал на магистрала "Тракия", можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Даниела Костадинова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна