Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново политическа агитация сред деца?

Снимка: БГНЕС
За нови случаи на предизборна агитация сред деца от активисти на ГЕРБ съобщи опозицията. Миналия уикенд в Пловдив ГЕРБ са организирали футболен турнир за деца, чийто патрон е бил областният управител на Пловдив Иван Тотев. Според информациите деца от спортни клубове са били поканени да се състезават. Преди началото на състезанието обаче децата са били помолени да сменят фланелките си с други, на които е било изписано „За купата на ГЕРБ 2011”. Случаят напомня скандалното състезание в Пещера, организирано от депутатката от ГЕРБ Красимира Стефанова.
В предаването „Преди всички” областният управител на Пловдив Иван Тотев отрече цялата тази информация: Това са абсолютни инсинуации. Това е поредната пропаганда, която чуваме в Пловдив от БСП и конкретно от г-н Георгиев. В случая ние имахме един спортен турнир, който се анонсира „За купата на ГЕРБ”, но той няма нищо общо с образователни институции, провежда се в събота и неделя, а участието е пожелателно. Всеки един отбор се състезава със собствени цветове, със собствени фланелки. На фланелките пишело „Купа на ГЕРБ” – турнирът е организиран от ГЕРБ, той е за купата на ГЕРБ и е нормално да пише „Купа на ГЕРБ”.

Депутатът от Пловдив Захари Георгиев смята, че случаят не би бил толкова неприятен, ако не бяха въвлечени деца. Законът за закрила на детето вменява, че децата имат право на закрила срещу подобни неща. Разбирам желанието да се прави политическа реклама на всяка цена, но законът забранява това да става чрез използването на деца, коментира той.
Георгиев обвини ГЕРБ в унищожаване на бюлетини и купуване на гласове. Той се обърна към Тотев с думите: Вие сам сте се хвалили колко бюлетини сте унищожили и че били малко спрямо поръчаните.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна