Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анджелина Джоли се срещна със сирийските бежанци в Турция

Снимка: Архив

За да привлече вниманието на световните медии върху проблема със сирийките бежанци, бягащи от насилието на режима на Башар Асад, известната холивудска звезда Анджелина Джоли – посланик на добра воля към ООН, посети един от 5-те палаткови лагери на турския Червен полумесец в Хатай.

Заради рекордния брой журналисти и поклоници на актрисата градът на сирийско-турската граница се радва на небивал медиен интерес и туристическа вълна. Посланичката на добра воля на ООН бе посрещната от заместник валията на града на ниво държавен протокол, поради което и мерките за сигурност за ВИП персоната бяха завишени изключително. Това разочарова не само нейните фенове, които се бяха стекли от различни краища на Турция за да я зърнат отблизо, но също така и армията от турски и чуждестранни журналисти, които не бяха допуснати в близост до холивудската звезда. Даже стъклата на микробуса, който местните власти предоставиха на Джоли бяха облепени с черно фолио, за да я предпазят от камерите, които тя така старателно се опита да избегне.

По време на три часовата си обиколка Джоли изслуша проблемите на бежанците, както винаги обърна специално внимание на децата, след което отлетя от Турция без да даде изявление. След посещението си тя ще даде отчет за впечатленията си от Турция пред Върховния комисариат за бежанците към ООН.

По публикацията работи: Нихал Йозерган - кор. на БНР в Турция

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени