Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реновираната "Спортпалас" ще осигурява финансиране за българския спорт

"Спортпалас"
Снимка: БГНЕС

Открита беше реновираната база "Спортпалас" край Варна. Парите за нейната реконструкция са от държавния бюджет, обяви премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че от 1 август има заявки за подготовка на чуждестранни спортисти, което ще осигури финансиране за българския спорт.

Бойко Борисов коментира, че 22 години базата "Спортпалас", в която са се подготвяли шампиони от целия бивш социалистически лагер, е била в разруха. Той допълни, че огромните строежи под базата, където има свлачищна зона, са били застроени неправомерно по време на бившето правителство.

22 години тази перла, която имаше българският спорт, българският олимпизъм, ако искате, стоеше като змиярник тука. Така че виждате разликата. Това, което е правил Станишев отдолу - огромните мастодонти без разрешителни, защото няма кой да ме убеди, че можеш да пуснеш хотел хиляда места без канализация да изтича в морето и то в най-голямото свлачище, и виждате какво правиме ние, заяви премиерът.

Премиерът каза, че правителството изразходва всяко евро и лев разумно и затова въпреки кризата всеки ден се откриват нови спортни, културни и инфраструктурни обекти.

Той информира, че с вицепремиера Дянков обсъждат всички възможности за повишаване на доходите.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени