Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смъртоносната бактерия беше открита в поток край Франкфурт

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Смъртоносната бактерия ешерихия коли, която причини смъртта на 40 души, беше открита и в малко поточе край Франкфурт. След като спряха да ядат виновните за заразата кълнове, сега германците се питат ще трябва ли да спрат да пият и вода.

Все още няма паника защото Министерството на околната среда на провинция Хесен, където се намира Франкфурт, уверява, че питейната вода е напълно безопасна и няма начин тя да се зарази с бактерията. Фактът обаче, че бактерията убиец е открита в малкия поток Ерленбах буди тревога откъде се е взела заразата.

В неделя бяха публикувани снимки на поточето и на една помийна яма, която се влива в него. Очевидно мръсотиите са оттам и после са попаднали в марули и салати, произведени в малко селско стопанство наблизо. Затворени са две зеленчукови ферми, които са поливали картофи и цвекло от заразения водоизточник.

Препоръчва се на гражданите обаче да не се къпят в реки и ручеи край Франкфурт и в провинция Хесен. Стриктно се проверяват водопречиствателните станции и колекторите в провинцията съгласно повишените стандарти за хигиена.

По публикацията работи: Татяна Минчева - кор. на БНР в Бон
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна