Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кану-каяк: Мирослав Кирчев 5-ти на европейското в Белград

Отлично се представиха нашите състезатели на европейското първенство по кану-каяк в Белград, Сърбия
Снимка: БГНЕС

 

Мирослав Кирчев завърши на 5-то място във финала на 500 метра едноместен каяк на европейското първенство по кану-каяк в сръбската столица Белград. Кирчев финишира за 1:39.910 минута. Той се движеше 3-ти до средата на дистанцията, но в последните метри не успя да удържи и завърши само на 36 стотни от бронзовото отличие и на по-малко от половин секунда от шампиона Юри Постригай от Русия. Постригай пресече финалната линия за 1:39.418 минута. Втори остана Андрес Густафсон от Швеция с 1:39.532 минута, а трети се нареди Каспер Блайбах от Дания.

На 500 метра едноместно кану Деян Георгиев остана 6-ти с време 1:53.327 минута. Титлата спечели Валентин Демяненко от Азербайджан с 1:50.681, който изпревари само с 12 хилядни от секундата поляка Павел Барашкевич. Трети завърши от Дзянис Хаража от Беларус за 1:50.939.

Станилия Стаменова беше дисквалифицирана във финала на 200 метра едноместно кану, като по този начин нашата състезателка остана на 7-то място в крайното класиране на дисциплината. Титлата убедително спечели Мария Казакова от Русия с време 50.455 секунди. Лидия Вебер от Германия остана втора, а трета се нареди Катерина Герасименко от Беларус.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна